Lokatie

Andermaal restaurant
Havendijk 6
4101 AB Culemborg
0345-534645
www.andermaal.nl

Opdracht

Coördineren van vloerwerkzaamheden.
Bij afwezigheid van de eigenaar van het restaurant is gedurende een periode van drie weken de dagelijkse leiding overgenomen ten behoeve van continuering van de exploitatie.

Lokatie

Beautiful People & Sodexo
Stieltjesstraat 210
3071 JX Rotterdam
www.beautifulpeople.nl

Opdracht

Ondersteuning directie bij bedrijfsvoering.
Op wekelijkse basis werd er de afgelopen vier jaar door het bureau ondersteuning verleend bij boekhoudkundige en management zaken. Dit heeft o.a. geresulteerd in het realiseren van een zeer gezonde en solvabele horeca-onderneming.

Lokatie

Restaurant Bis
Lijnmarkt 26
3511 KH Utrecht
030 2315831
www.bis-utrecht.nl

Opdracht

Opzetten van een nieuw koffie concept.
In opdracht van één van de grootste cateraars van Nederland werd in samenwerking met de organisatie Beautiful People uit Rotterdam getracht een nieuwe koffieconcept in de markt gezet. Hopman Kersten Project begeleide dit proces ten behoeve van het horecatechnisch ontwerp en het vergunningen traject. Door strategische overwegingen is het eerste Sodexo/Beautiful People concept in Juni 2009 in Amsterdam geopend.

Lokatie

WNK Alkmaar
Berenkoog 28
1822 BJ Alkmaar

Opdracht

Ontwikkelen van een nieuw lunch concept in Alkmaar
In opdracht van een particuliere ondernemer is een lunchconcept uitgewerkt en zijn tekeningen gemaakt voor de inrichting van het restaurant.

Lokatie

Café Boa´s
Groenmarkt 7
38811 CP Amersfoort
033-4328630
www.de-boa-s-amersfoort.nl

Opdracht

Aankleding van achterruimte.
Voor het café is in 2004 de achterruimte en de speelautomaat in het bijzonder aangepakt. Hierbij is het concept doorgezet in het ontwerp waarbij het \’wegwerken\’ van de speelautomaat centraal stond.

Lokatie

Café De Kneus
Nobelstraat 303
3512 EM Utrecht
0302318799

Opdracht

Management en directievoering.
Van 1992 tot 1997 is Mark Kersten mede eigenaar geweest van de Kneus BV.

Lokatie

Café t Nonnetje
Groenmarkt 3,
3811 CP Amersfoort
0334613218

Opdracht

Opstarten van restaurant na verbouwing.
In samenwerking met de huidige eigenaar is het restaurantgedeelte van Meneer Pastoor, na een ingrijpende verbouwing, conceptueel en operationeel over een periode van acht maanden opgezet en intensief begeleid.

Lokatie

de Slaunge
Baron G.A. Tindalplein 1-5
Amsterdam
www.deslaunge.com

Opdracht

Begeleiding bij het opstarten van een sauna met horeca.
Hopman Kersten Project BV heeft de huidige eigenaar en ontwikkelaar van de Slaunge bij het gehele proces begeleid van het opstarten, inrichten en verbouwen. Zowel de creatieve als de bedrijfseconomische aspecten werden geadviseerd en begeleid.

Lokatie

De Smaecken van Hamelink
Laanstraat 19
3743 BA Baarn
035-5426530
www.de-smaecken.nl

Opdracht

Opstellen van interieur advies rapport.
Op verzoek van de ondernemer heeft het bureau een rapport opgesteld met een groot aantal aanbevelingen om het interieur aan te passen ten behoeve van het onderstrepen van de luch functie van de onderneming. Het stapsgewijs uitvoeren van de aanpassingen zal onder advies door de ondernemer zelf worden verzorgd.

Lokatie

De tafel van achttien
Burgemeester Reigerstraat 31
3581 KK Utrecht
0302514592
www.tafelvan18.nl

Opdracht

Keuken en menu advies lunchroom.
In opdracht van de eigenaresse werd een nieuwe lunchkaart met receptuur- en werklijst gemaakt. Tevens werden Haccp werknormen geimplementeerd.

Lokatie

de Veur (Gemeente Zoetermeer)
Prismalaan 40
2718 CX Zoetermeer

Opdracht

Restylen van een aantal publieke ruimtes.
In opdracht van de manager van zwembad- en sporthalcomplex de Veur in Zoetermeer werd een plan opgesteld waarbij een aantal van de publiekelijke ruimtes van interieur-advies werden voorzien. Het management heeft in eigen beheer de restyling verzorgd.

Lokatie

De Vooruitgang stadscafé
Markt 11
5611 EB Eindhoven
040-2433995
www.de-vooruigang.nl

Opdracht

Ondersteuning projectteam bij renovatie.
In 2003 is de totale inrichting van De Vooruitgang verbouwd. In samenwerking met de directie van Debuut BV en de architekten is de vormgeving, inrichting en routing bepaald van het hele bedrijf. Ten tijde van de verbouwing werd de bouwbegeleiding door het bureau verzorgd.

Lokatie

Eetcafé Jaap
Neude 31
Utrecht
www.eetcafejaap.nl

Opdracht

Ondersteuning en conceptwijziging restaurant.
In opdracht van de eigenaar van het voormalige restaurant Plein 31 in het centrum van Utrecht is het concept en de inrichting aangepast. Een wezenlijk onderdeel van de opdracht was en is nog steeds het geven van management ondersteuning en begeleiding.

Ook de huisstijl en website zijn door het bureau ontworpen.

Lokatie

Evers eetcafé
Terborgseweg 23
7064 AA Silvolde
0315-323214

Opdracht

Management ondersteuning.
Het verlenen van ondersteuning bij reorganisatie van bedrijfsvoering.  Hierbij worden ook het in- en exterieur van het bedrijf onder de loep genomen.

Lokatie

Fezz
Nobelstraat
3512 EP Utrecht
030 23 10 022
www.fezzlounge.nl

Opdracht

Voor de ondernemer van FEZZ lounge werd het ontwerp geadviseerd en lichte ondersteuning verleend bij de verbouwing.

Lokatie

Firma de Stadswijnen BV
Bosboomstraat 4
3582 KG Utrecht
030-2467458
www.stadswijn.nl

Opdracht

Oprichting en leiding over eerste drie jaar.
Naar een idee van Rolf Hopman is er drie en een half jaar geleden een bedrijf opgericht onder de naam Firma de Stadswijnen. Het doel van het bedrijf is het in de (horeca)markt zetten van een merk wijn ter bevordering van de consumptie en de bekendheid van de desbetreffende stad. Meer informatie over dit succesvolle concept kunt u vinden op de site van stadswijnen.

Lokatie

Herberg Kop van ’t land
Zeedijk 32
3329 LC Dordrecht
078-6300650
www.kopvanhetland.nl

Opdracht

Aankoop begeleiding.
Op verzoek van de huidige eigenaren van Herberg ‘Kop van het land’ is er advies gegeven bij de onderhandelingen bij aankoop van het hotel.

Lokatie

Het Marnix
Marnixplein 1
1015 ZN Amsterdam
020 – 524 60 16
www.hetmarnix.nl

Opdracht

Ontwerp vernieuwing restaurant.
In opdracht van Stichting Space is er na het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek een ontwerp gemaakt voor het bestaande restaurant in Het Marnix.

Lokatie

IPKW
Westvoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
026-3844647
www.ipkw.nl

Opdracht

Totale reorganisatie en interim management industriepark.
In 2003 en 2004 werd in samenwerking met Schipper-Bosch vastgoed de facilitaire dienst van het industriepark geheel gereorganiseerd. De facilitaire dienst op dit park bestaat uit een restaurant, een schoonmaakdivisie en catering op lokatie. Tevens wordt 1200 man personeel voorzien van producten middels verstrekkings- en koffie automaten. Het personeelsbestand wat werkzaam was bij de facilitaire dienst werd doorgelicht en opnieuw ingevuld .Tevens werden alle contracten met de bestaande leveranciers bekeken en opnieuw uitonderhandeld. Gedurende deze periode gaf Mark Kersten buiten de bovenstaande werkzaamheden leiding aan deze divisie. In samenwerking met de directie van Schipper Bosch werd een aanzienlijke besparing gerealiseerd die resulteerde in grote kostenverlaging en margeverbetering.

Lokatie

Josephine Coffee
Korenstraat 6-8
6811 AE Arnhem

Opdracht

Opzetten van een nieuw koffie concept.
September 2007 is in Arnhem het nieuwe koffieconcept Josephine Coffee van start gegaan. Hopman Kersten project BV ondersteunde de jonge ondernemers bij het gehele proces van de opstart. Zo is er zorggedragen voor het ontwerp van het interieur en de huisstijl, overleg met de partners over leveringsvoorwaarden en kortingen.

Lokatie

Juicy Lucy
Korenmarkt 36
6811 GW Arnhem
026 4463611
www.juicy-lucy.nl

Opdracht

Opzetten van een nieuw koffie concept.
September 2007 is in Arnhem het nieuwe kofficoncept Josephine Coffee van start gegaan. Hopman Kersten project BV ondersteunde de jonge ondernemers bij het gehele proces van de opstart. Zo is er zorggedragen voor het ontwerp van het interieur en de huisstijl, overleg met de partners over leveringsvoorwaarden en kortingen.

Lokatie

Krijco amusement
Computerweg 39
3821 AA Amersfoort
0334551200
www.krijco.nl

Opdracht

Exploitatie café.
In opdracht van Krijco amusement werd in 2002 door het bureau de exploitatie voortgezet van het technisch falliet buurtcafé Vechtzicht in Utrecht. Gedurende een periode van 9 maanden werd het bedrijf gereorganiseerd en verkoopklaar gemaakt.

Lokatie

M2Voetbal BV
Plantsoenstraat 13
7001 AA Doetinchem
+31 (0)6 526 984 06
www.m2voetbal.nl

Opdracht

Grafisch ontwerp.
BV wordt de company-style ontworpen. Het nieuwe logo, de huisstijl en website worden eind 2009 gelanceerd. Verdere marketingplannen en ontwikkeling van de setting in de Nederlandse markt zullen door het bureau worden geadviseerd.

Lokatie

Militaire Luchtvaart Museum
Kampweg 120
3769 DJ Soesterberg
0346 356000
www.militaireluchtvaartmuseum.nl

Opdracht

Herinrichting museum restaurant.
In opdracht van het Ministerie van Defensie wordt het restaurant en de nieuw gebouwde serre van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg van een nieuw interieur voorzien.

Lokatie

Nesse 14
Noordkade 64
2741 EZ Waddinxveen
www.nesse14.nl

Opdracht

Opstarten van een nieuw eetcafé.
Begeleiding bij de aankoop en onderhandelingen van een bestaande horeca onderneming in Waddinxveen. Het concept en de vormgeving van het interieur werden verzorgd door Hopman Kersten Project BV. De huidige ondernemer is financieel economisch ondersteund bij het opstarten van de exploitatie.

Lokatie

Parrotia
Markt 54
Roosendaal

Opdracht

Haalbaarheid van horeca in bedrijfsverzamelgebouw.
In opdracht van de beheerders van het een bedrijfsverzamelgebouw in Roosendaal wordt er onderzocht of de mogelijheid bestaat om in huis een rendabele horeca locatie te ontwikkelen.

Lokatie

Paviljoen de Reünie
Hoofdstraat 163B
7311 AW Apeldoorn
055-5768181
www.paviljoendereunie.nl

Opdracht

Wekelijkse leiding en directievoering.
In opdracht van Paviljoen de Reünie werd de wekelijkse leiding verzorgd. Alle werkzaamheden ten behoeve van de boekhouding en het management werden door het bureau uitgevoerd. Door verkoop van de locatie per januari 2008 is deze opdracht beeindigd.

Lokatie

Rederij Loosdrecht
Postbus 142
1231 AC Loosdrecht
06-29 608 608
www.rederijloosdrecht.nl

Opdracht

Advies bij horeca opzet nieuwe rederij.
Hopman Kersten Project BV heeft de ondernemer Dhr. Chamboné ondersteund bij de opstart van een nieuwe rederij in Loosdrecht. De rederij is opgebouwd bestond in eerste instantie uit twee schepen: de Q.E.D. en het Stockpeard. De adviezen richten zich voornamelijk op de uitvoering van de horeca aan boord van de schepen. Momenteel concentreert de ondernemer zich volledig op het Stockpeard.

Lokatie

Restaurant tot 2007
Utrechtseweg 29-31
3811 NA Amersfoort
033-4480468
www.tot2007.nl

Opdracht

Ondersteuning bij partner keuze en meubelproduktie.
Bij de opstart van ‘tot 2007’ heeft het bureau bijgedragen aan een onderbouwde keuze voor partners en leveranciers. Ook werd in samenwerking met de architecten Peter en Machiel Hopman alle tafels en een aantal banken geproduceerd.

Lokatie

Restaurant Berestein
Zuidereinde 206-208
1243 KR \’s-Graveland
035-6561030
www.restaurant-berestein.nl

Opdracht

Voor Restaurant Berestein in ’s-Graveland heeft het bureau een marketingadvies verzorgd om het restaurant meer bekendheid te geven bij de doelgroep. Het hoofddoel van dit advies was zorgdragen voor een groter en frequenter bezoekersaantal.

Lokatie

Restaurant De Garde
Drieharingenstraat 10-12
3511 BJ Utrecht
030-2381870
www.degarde.nl

Opdracht

Ondersteuning directie bij bedrijfsvoering.
Op wekelijkse basis werd er de afgelopen vier jaar door het bureau ondersteuning verleend bij boekhoudkundige en management zaken. Dit heeft o.a. geresulteerd in het realiseren van een zeer gezonde en solvabele horeca-onderneming.

Lokatie

Sauna Lamar
Jutfaseweg 223
3522 HS Utrecht
030-2803769
www.saunalamar.nl

Opdracht

Ontwerp en begeleiding bij nieuw terras.
In overleg met de eigenaar is voor een gedeelte van het terras nieuw meubilair ontworpen en geproduceerd.

Lokatie

Shabab
Vleutenseweg
3532 HM Utrecht

Opdracht

Voor cofeeshop Shabab in utrecht is een geheel nieuwe entree ontwikkeld met speciaal avond loket. Het ontwerp en de bouwbegeleiding zijn door het bureau uitgevoerd.

Lokatie

Springwater Company
Amsteldijk zuid 197
Amstelveen
0297-231831
www.springwater.nl

Opdracht

Ontwerpadvies bij inrichting winkel.
Het bureau fungeert als creatief klankbord bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwe waterwinkel van de Springwater Company in Amsterdam. Via een aantal brainstorm sessies wordt richting gegeven aan het proces van ontwerp tijdens de uitvoering van de verbouwing.

Lokatie

Stadscafé De Goedsack
Simonsplein 8
7001 NL Doetinchem
0314 392233
www.stadscafedegoedsack.nl

Opdracht

Dagelijkse leiding van een horecabedrijf.
In opdracht van HnK exploitatie BV werd de dagelijkse leiding van het horecabedrijf Stadscafé De Goedsack in Doetinchem verzorgd. Alle werkzaamheden ten behoeve van het management werden door het bureau uitgevoerd.

Lokatie

The Dadoo
Amsterdam

Opdracht

Totale begeleiding bij nieuw concept.
Voor een buitenlandse relatie is gewerkt aan het zoeken van een geschikte locatie in Amsterdam voor een nieuw te openen restaurant concept met de voorlopige werktitel The Dadoo. Na bepaling van lokatie en uitonderhandeling zal een aanvang worden gemaakt met het ondernemingsplan, concept, ontwerp en voorbereidin tot realisatie. Voorlopig is het project ‘on hold’.

Lokatie

Toko Centraal
Eerste Hogeweg 16
3701 HK Zeist
030 6920675

Opdracht

In opdracht van de onderneemster werden er ontwerpen gemaakt voor het vernieuwen van het winkelinterieur. Hopman Kersten Project begeleide daarnaast de financieringsaanvraag.

Lokatie

Uitspanning Rodestein
Sitiopark 10
3941 PP Doorn
0343412409
www.rodestein.nl

Opdracht

In opdracht van het bouwbedrijf van de familie van de Beeten heeft het bureau een metamorfose van de kelderverdieping ontworpen die ingericht zal worden als een relax ruimte met voorzieningen als een sauna, biljarttafel zwembad en loungehoek. De uitvoering wordt door het bouwbedrijf ter hand genomen.

Lokatie

Van de Beeten
Bedrijvenweg 16
5388 PN Nistelrode
www.beeten.nl

Opdracht

Management, ontwerp en directievoering.
Van 1997 tot 2002 is Mark Kersten eigenaar geweest van de Uitspanning Rodestein. Ontwerp en inrichting van het restaurant is verzorgd door Rolf Hopman.

Lokatie

Van ’t Riet Beheer B.V.
Eusebiusplein 4 6811 HE Arnhem

Opdracht

Ontwerp tbv verhuur horeca ruimte.
In opdracht van de pandeigenaar werd voor een winkellokatie in Arnhem een concept gemaakt ten behoeve van de verhuring van de lokatie als horeca exploitatie. Momenteel is de lokatie verhuurd aan retail.

Lokatie

Vink vastgoed BV
Nijmegen

Opdracht

Haalbaarheidsonderzoek naar exploitatie.
In opdracht van Vink vastgoed BV wordt een locatie in Nijmegen onderzocht op haalbaarheid en mogelijkheden. Tijdens het onderzoek wordt het grootschalige multifunctionele horecaconcept geformuleerd tot een werkbaar vlekkenplan.

Lokatie

WNK 
Hertog Aalbrechtweg 32
1823 DL Alkmaar
072 – 5678890
www.wnk.nl

Opdracht

WNK re-integreert voor UWV, gemeenten en werkgevers. Ze zijn specialist in het begeleiden en bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met eigen leerwerkplekken, training en scholing. In samenwerking met Beautiful People wordt een bedrijfsrestaurant geopend in Alkmaar. Hopman Kersten Project heeft een ontwerp gemaakt voor dit project.

Lokatie

Wonderlijk Westland

Opdracht

Nieuw te realiseren themapark met ondersteunende horeca.
Sinds 1985 wordt een glastuinbouwbedrijf geexploiteerd met 8.250 m2 kassen. De laatste jaren staan de bedrijfsresultaten onder druk door de ontwikkelingen in de tuinbouw, waar vrijwel alleen grootschalige teelt winstgevend is. Uitbreiding van het bedrijf door schaalvergroting of het bijstellen van de economische activiteiten zouden mogelijkheden zijn om de activiteiten bij te stellen. In de directe omgeving van het bedrijf is er echter geen ruimte om van de eerste optie gebruik te maken.

Hopman Kersten Project BV ontwikkelde het idee om de gezamenlijke expertises van de ondernemers te bundelen in een educatieve kas. De kennis en passie voor het tuinbouwvak overbrengen op anderen. Na een economische toetsing bleek een commerciële aanvulling noodzakelijk. Rekening houdend met de diverse doelgroepen is er gekozen om het concept te ondersteunen met een horecagelegenheid en een speelparadijs.

 Momenteel is het project ‘on hold’ i.v.m. enkele langlopende procedures.

Lokatie

Z.T.C. Shot
Krakelingweg 1
3707 HM Zeist
030-6913178

Opdracht

Voor de opdrachtgever is een nieuwe bar ontworpen en gebouwd.