1 Bepaal welke doelgroep je wilt aantrekken

Voordat je begint aan de inrichting van jouw horecazaak moet je duidelijk in kaart hebben wie jouw doelgroep is. Zo is er een groot verschil tussen een bruin café en een sterrenrestaurant. Doe dus goed onderzoek naar wat voor publiek je wilt aantrekken. Bekijk de details van jouw zaak en ga vervolgens na of deze aansluiten op jouw gekozen doelgroep of pas jouw bedrijfsmodel aan waar nodig en kan.

2 Verlicht jouw horecazaak goed

Verlichting creëert een bepaalde sfeer in de zaak. Wat voor sfeer wil jij creëren? Een knusse, huiselijke omgeving? Of ga je meer voor een moderne strakke look. Hier bepaald de verlichting een hele hoop. Voornamelijk ook omdat dit vanaf buiten vaak ook te zien is en het jouw publiek kan aantrekken. Denk dan aan de kleur van het licht en ook wat voor elementen je zou willen accenturen met bijvoorbeeld spotjes. Maar ook de modellen van de lampen zijn van belang. Ga je voor open of gesloten peertjes? Diverse keuzes om bij stil te staan en van groot belang in het interieur voor de sfeer.

3 De blikvanger van jouw inrichting

Een bijzondere eyecatcher kan jouw zaak heel erg helpen een mooi geheel te maken. Een aantal voorbeelden waar je kan denken zijn bijvoorbeeld:

  • een kunstwerk
  • een bijzonder meubelstuk
  • een mooie lamp (bijvoorbeeld een kroonluchter)
  • een muur die bijzonder is behangen of beschilderd

Een blikvanger is namelijk iets waar je gasten over kunnen gaan praten, eventueel fotograferen en delen naar hun vrienden, kennissen of op social media. Dit kan zorgen voor nieuw publiek.

4 Jouw gasten willen elkaar graag goed verstaan

Vergeet vooral niet hoe de akoestiek is in jouw zaak. Dit wordt namelijk soms wel vergeten. Je kent dit scenario wel; je hebt een leuk plekje gevonden. Je zit hier met je vrienden of familie en probeert met elkaar te praten, maar je kan niet verstaan wat degene tegenover je zegt. Dit kan heel storend zijn en zelfs ervoor zorgen dat je gasten weglopen. Dit kan onder andere veroorzaakt worden als je een pand hebt met een heel hoog plafond. Zorg dan voor akoestische panelen aan de wand en/of plafond, hang geluiddempende gordijnen op of leg meerdere tapijten op de grond als dit past binnen jouw concept.

5 Bespaar tijd door gebruik te maken van experts

Uiteraard hoef je dit avontuur niet alleen aan te gaan. Er zijn vele professionals die graag met je meedenken om het maximale uit jouw horecazaak te halen. Door de juiste keuzes te maken gaat alles ook langer mee en bespaart het daardoor geld. En mede door een (interieur)architect in te schakelen bespaar je ook een hoop tijd om tot jouw realisatie te komen, mede door sneller de juiste keuzes te maken en door te ondersteunen bij de uitvoering. Dit geeft jou dan weer ruimte om te focussen op andere (operationele) zaken.

 

Wij van Hopman Project helpen jou dan ook graag met jouw horeca uitdaging. Van gedetailleerde ontwerpen voor jouw interieur tot ondersteuning bij de uitvoering. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.